AVÍS IMPORTANT

Les plantes remeieres, per les seves propietats serveixen per alleujar moltes dolències i malestars, majoritàriament lleus. Cal tenir present que l'automedicació amb herbes i olis essencials mai no substituirà el consell d'un professional: farmacèutic, herbolari, metge o naturòpata.

El fet que siguin naturals no les fa innòcues!!



dissabte, 27 d’agost del 2011

PLANTATGE

Vall de Pineta 19/08/2008

PLANTATGE


Nom llatí: Plantago lanceolata L. (Plantago major L.)
Família: Plantaginàcies

Descripció: Planta vivaç d’entre 20 i 60 cm d’alçada, molt comuna. Les fulles, llargues, formen un roseta basal i s’hi veuen de 3 a 7 nervis longitudinals. En el plantatge major, les fulles són més amples, en el “lanceolata” són més estretes. Les tiges, altes i primes, acaben en una espiga floral, normalment cilíndrica, més globular en el plantatge menor.

Indicacions:  Rica en mucílags la fan indicada per a refredats i minimitza els efectes dels processos gripals. Per les seves propietats hemostàtiques i cicatritzants, és bona per a curar cremades, herpes, èczemes, picades d’insectes i psoriasis. Destaca també com a digestiva, útil tant en casos de restrenyiment com en cas de diarrea.

Floreix entre abril i juny i es manté fins ben entrat l’estiu. Es cullen fulles i flors.
Plantatge Major Camí del Pou del Glaç -Canyamars 02/08/2010

Propietats: Expectorant, antiinflamatòria, antibacteriana, antiespasmòdica, antisèptica, astringent, antihemorràgica, hemostàtica local, diürètica i laxant.

Presentacions i ús: En infusió, xarop, tintura i extractes fluid i sec; en maceració i decocció per a ús extern (col·liris, cataplasmes..)